colinskinwear

colinskinwear.nl

Zo laat jij je eetkamer groot lijken!

grote ronde eettafel

Sommige kamers kunnen beperkend en zelfs ongemakkelijk aanvoelen wanneer de ruimte simpelweg klein is of als klein wordt ervaren. Daarom telt alles bij het inrichten van kleine ruimtes en dit geldt ook voor de eetkamer.

Met een paar slimme trucs kun je leren hoe je een ruimte groter kunt laten lijken. Bijvoorbeeld diverse kleurtechnieken, de manier van plaatsen van het meubilair, het plaatsen van een spiegel en creatief lichtontwerp kunnen een interieur veel ruimer doen lijken dan het in werkelijkheid is.

grote ronde eettafel

Gebruik contrasten en lichte kleuren waardoor de eetkamer groter lijkt

Lichte kleuren doen een kamer groter en helderder lijken. Het voelt een stuk ruimer en luchtiger wanneer de muren lichte kleuren hebben, omdat de muren dan meer reflecteren.

Donkere tinten hebben de neiging om licht te absorberen, waardoor kamers kleiner lijken. Dit is natuurlijk niet fijn in de eetkamer! Je eet meer op je gemak wanneer je het idee hebt dat je aan het eten bent in een ruimte waar je het gevoel hebt dat er ruimte genoeg is.

Plaats een grote ronde eettafel

Een eettafel is zonder twijfel het meest essentiële element in elke eetkamer, dus als het gaat om het bepalen van het type tafel dat je voor de eetkamer wilt, kun je het beste voor een grote ronde eettafel gaan.

Ronde tafels zijn een belangrijke esthetische optie, met enkele duidelijke voordelen! Ze zijn gastvrijer, veelzijdiger, socialer en beter voor diners: de benen zitten niet in de weg!

Plaats een spiegel

Als je je ooit hebt afgevraagd of spiegels voor een ruimere look zorgen; het antwoord is een volmondig: “Ja.” Spiegels kunnen je kamer groter en opener doen lijken. Gebruik een centraal punt en laat de spiegels dat centrale punt spiegelen zodat het dieper lijkt.

Uiteraard zorgen spiegels ook voor de reflectie van al het licht in een ruimte. Dit geeft de eetkamer dus zowel ’s avonds als overdag een heldere look. Een additionele tip, is om de spiegel te plaatsen in de buurt van een raam zodat je nog meer licht binnenlaat!