colinskinwear

colinskinwear.nl

Zo creëer je een fijne eethoek

leren eetbank

De eethoek is een plek waar iedereen samen komt om lekker te ontspannen, te hangen of om te genieten van heerlijke maaltijden. Je kan van de eethoek de gezelligste plek in huis maken. Zo kan je mooie verlichting toevoegen, werken met mooie materialen en je kan de eethoek fijne kleuren geven. Wil je meer weten over de tips voor het creëren van een gezellige eethoek? Lees dan verder in dit blog en laat je inspireren.

Mooie tafel en stoelen

De eettafel vormt het middenpunt en dus is het belangrijk een mooie eettafel te kiezen. Je kan kiezen voor een ronde eettafel, een vierkante of een rechthoekige. Het is goed om te kijken welke vorm tafel het beste past in jouw eethoek. Voor een warme sfeer kan je kiezen voor een houten tafel. Daarnaast heb je rondom de tafel fijne stoelen nodig om op te zitten. Je kan gaan voor een neutrale kleur stoelen of juist voor meer kleurrijke stoelen als je de eethoek een wat levendigere sfeer wil geven. Je kan ook kiezen voor een mooie leren eetbank. Een leren eetbank is net weer even wat anders en is daarnaast erg comfortabel.

leren eetbank

Fijne verlichting

Een ander element dat een grote rol speelt in de sfeer van een ruimte is de verlichting. Kies in de eethoek voor warm, aangenaam licht. Zo wil je in de eethoek een ontspannen sfeer creëren en daar hoort een ontspannend licht bij. Ook is het van belang de juiste vorm en grootte lamp te kiezen voor jouw eethoek. Je kan gaan voor een mooie opvallende lamp of juist voor een neutraler model als je de focus niet op de lamp wil leggen.

Leuke accessoires

Leuke accessoires maken de eethoek af. Denk hierbij aan een mooie vaas vol met bloemen voor een levendige uitstraling of kaarsen voor extra sfeer in de avond. Accessoires zijn leuk om mee te spelen. Zo kan je ze naar wens blijven verwisselen om zo de eethoek keer op keer een nieuwe uitstraling te geven. Je kan ook kiezen voor mooie wanddecoratie om de eethoek nog meer sfeer te geven.