colinskinwear

colinskinwear.nl

Wat zijn de voordelen van een hottub?

Een kunststof hottub– je hebt er waarschijnlijk al eens van gehoord. Het is eigenlijk gewoon een warm bad dat gemaakt is van hout en de opgestookt moet worden met hout. Het is een heerlijke manier om te ontspannen en daarom is het ook veel te vinden in spa’s. De hottub kan je natuurlijk bezoeken bij een spa voor dagje wellness, maar je kunt er ook eentje zelf kopen. Het kost misschien wel een paar duizend euro om er een te installeren, maar je hebt er wel profijt aan. De onderhoud is niet heel moeilijk en je hoeft niet meer helemaal naar de spa voor de hottub, misschien wel de andere behandelingen. Hier zijn een paar voordelen van het hebben van een hottub.

Het voordeel van stressvermindering

Natuurlijk is de hottub de ideale plek om van stress af te komen. Dat komt door het warme water. Je hebt ook de mogelijkheid om met stralen een massage te krijgen en dit werkt zeer ontspannend. Bovendien helpt het gevoel van gewichtloosheid in het water mee aan stressvermindering. Je angst neemt af en het is ook zo dat het geluid van water een ontspannend effect kan hebben op mensen. Als je de hottub ook nog op een leuke en rustige plek zet, zal dit zeker helpen met stressvermindering. De juiste wijze van bouwen en plaatsen is belangrijk.

Voordelen op je lichaam

Hottubs kunnen ook worden ingezet bij lichamelijke pijnen, zoals klachten aan de gewrichten of spieren. Het is ook een oplossing voor verschillende chronische pijnen. Dit wordt ook wel hydrotherapie genoemd. De factoren warmte, massage en gewichtloosheid dragen hier allemaal aan bij. De bloedtoevoer wordt verbeterd, wat leidt tot een sneller herstel. Daarnaast zorgt de gewichtloosheid in het water ervoor dat pijn kan wegtrekken. Ook zorgt de watertemperatuur ervoor dat het lichaam meer hitte moet afvoeren. Hier moet het hart voor werken, waardoor de vloedstroom zal versnellen en er meer zuurstof wordt opgenomen. De cellen in het lichaam zetten dan uit en hierdoor zakt de bloeddruk.