colinskinwear

colinskinwear.nl

Waarom moduleo PVC zo populair is geworden

moduleo PVC

Er zijn een heleboel soorten vloeren waar je uit kunt kiezen. Toch hoor je steeds vaker dat mensen kiezen voor moduleo PVC. Benieuwd wat moduleo PVC eigenlijk is? Of wil je weten of het in jouw huis past? Dat en meer ontdek je hier.

Over moduleo

In feite is moduleo gewoon een merk. Dit merk produceert vloeren die gemaakt zijn van PVC. De moduleo PVC vloeren zijn populair om een aantal redenen:

  • ze worden volledig in België geproduceerd en zijn dus relatief duurzaam
  • ze zijn uniek in design en geïnspireerd op de natuur
  • ze zijn desondanks toch betaalbaar en beschikbaar voor iedereen

Moduleo maakt al jaren vloeren die we in steeds meer woningen zien. Maar ook in kantoren zijn ze populair aan het worden. Toch is moduleo niet het enige bedrijf dat vloeren van PVC produceert. Wat is PVC eigenlijk?

Over PVC

PVC is een soort kunststof welke heel simpel en goedkoop te produceren is. Het materiaal is ook nog eens heel goed te bewerken waardoor het dus geschikt is voor allerlei soorten producten. Eentje daarvan is de vloer. Een PVC vloer is daarom razend populair: het kost relatief weinig en er is heel veel mee mogelijk. Je kunt ze in principe zien als houtvrije parketvloeren. In plaats van hout is in deze vloer het materiaal gemaakt van verschillende lagen PVC. Het is ook een ideaal alternatief voor laminaat of natuursteen. Moet de kwaliteit van de vloer hoog zijn? Dan nog doe je niet onder met PVC.

moduleo PVC

Andere vloeren namaken

Waar PVC zich heel goed voor leent is het namaken van andere soorten vloeren. Natuursteen is bijvoorbeeld erg duur en moeilijk te bewerken. Er worden echter PVC vloeren gemaakt die bijna niet van natuursteen te onderscheiden zijn. Dat is precies de reden dat zoveel mensen er uiteindelijk toch voor kiezen om PVC te leggen: je ziet het verschil niet.