colinskinwear

colinskinwear.nl

Waar koop jij nieuwe stof?

stof

Als je op zoek bent naar een nieuwe stof kan dit een lange zoektocht zijn. Waar vind je namelijk een goede materiaal tegenwoordig? Eigenlijk is dit vrij simpel. Alles is namelijk aan het digitaliseren en de wereld van zelf kleding maken en dus lappen kopen zal ook nar het internet gaat. Er zullen dus verschillende webshops zijn waar je een nieuwe soort materiaal kunt vinden. Dit kan ook spannend zijn. Je zult namelijk misschien wel iets bestellen waar je nog nooit mee hebt gewerkt. Dit kan dus ook verschillende gaan uitpakken. Je weet niet of je het materiaal fijn vindt omdat je er nog nooit eerder mee hebt gewerkt. Voor hetzelfde geldt dat je misschien nooit meer iets anders wil gebruiken omdat je het heel fijn vindt werken. Er is echter maar één manier om hier achter te komen en dat is door het te doen.

stof

Een jas maken

Wanneer je een jas wil gaan maken zul je ook met een aantal dingen rekening moeten houden. Denk bijvoorbeeld aan wat voor jas je wil gaan maken. Een winterjas zal namelijk voering nodig hebben zodat je het niet koud krijgt, maar de buiten kant moet ook worden gemaakt van een waterdichte stof. Je hebt namelijk ook geen zin om alsnog nat te worden wanneer er neerslag plaats vindt. Ga je bijvoorbeeld een spijker jas maken dan zul je zien dat je hier heel iets anders voor moet gebruiken dan bij een winterjas. Kijk hier van tevoren goed naar zodat je geen fout maakt.

Unieke kleding

Het leuke van je eigen kleding maken is dat je ook kleding zal hebben dat niemand anders in de kast heeft hangen. Zo kun je volledig zelf bepalen welke stof je wilt gebruiken en wat je allemaal met elkaar wil combineren.