colinskinwear

colinskinwear.nl

Verschillende soorten stijlen inrichtingsstijlen

Interieur 8

Een kantoor architect richt een kantoorpand of ruimte helemaal in zoals van de klant verwacht wordt. Samen met de kantoor architect kan gekeken worden naar de verschillende mogelijkheden om een ruimte te kunnen inrichten. Hedendaagse tijd worden verschillende interieurstijlen met elkaar gemixt. Op deze manier ontstaat er veel variaties en is het makkelijker te compenseren over bijvoorbeeld een kleur of verschillende meubels. Ook wordt het steeds belangrijker dat mensen zich thuis voelen op de werkplek, dus steeds vaker komt het voor dat woontrends worden gebruikt bij het inrichten van het kantoorpand.

De woonstijl ‘praktisch en huiselijke’

Er is een tijd geweest dat er veel accessoires gebruikt werden om een ruimte te stijlen. Hoe meer accessoires er staan in een ruimte, hoe langer het duurt voordat een ruimte schoon is gemaakt. Voor een bedrijf die een kantoorpand heeft, is dit niet praktisch. Een kantoor architect kan kijken naar welke stijl het beste past in een kantoorpand of kantoorruimte. De woonstijl ‘praktisch en huiselijk’ wordt veel gebruikt om te stijlen. Werknemers voelen zich er thuis en dit zal ervoor zorgen dat de werksfeer wordt bevorderd. Een ander voordeel is dat schoonmakers makkelijk, snel en goed de ruimtes kunnen poetsen waardoor er geen viezigheid ontstaat.

Het kiezen voor een duurzame inrichting

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in de maatschappij. Het daarom ook logisch dat een kantoor architect ook nadenkt over hoe een ruimte duurzaam kan worden ingericht. Het gebruik van een moswand wordt steeds vaker gebruikt. Een moswand heeft meerdere functionele voordelen. Het heeft bijvoorbeeld weinig onderhoud nodig en zorgt voor een goede akoestiek in een ruimte.  Een kantoor architect kan er ook voor kiezen om meubels die al in het pand staan te hergebruiken of een andere functie voor een bepaald meubelstuk te vinden. Ook kan een kantoor architect kijken of producten op een duurzame manier zijn verzadigd.