colinskinwear

colinskinwear.nl

Prachtig statige meubelen voor in uw woonkamer

Chesterfield stoelen behoren al meer dan 200 jaar tot een van de meer luxe meubelstukken die bij mensen thuis te vinden zijn. Chesterfield stoelen zijn namelijk in het oog springende meubels die echte spraakmakers zijn. In dit artikel wordt u uitgelegd wat chesterfield meubels zijn. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken als u zelf zo’n topstuk in de woon- of zitkamer wilt hebben staan.

Wat zijn precies Chesterfield meubels?

U heeft de term Chesterfield meubels ongetwijfeld voorbij zien komen en u is daarbij hoogstwaarschijnlijk de kenmerkende vorm en afwerking opgevallen. De meubels zijn doorgaans voorzien van een hoge kwaliteit leren bekleding. Deze bekleding is op een zeer typische manier vastgemaakt aan de stoel. Op weloverwogen plekken is de leren bekleding door middel van grote knopen vastgemaakt aan de stoel. Dit is op zowel de rugleuning als het zitvlak gedaan. Hierdoor ontstaan er hoogteverschillen in de bekleding. Deze hoogteverschillen worden ook wel gecapitonneerd genoemd. Deze gecapitonneerde look is typisch kenmerkend voor de Chesterfield meubels. Dit wordt gedaan bij de stoelen, maar ook bij de banken en hockers (of poefjes) die de collectie Chesterfield rijk is.

Chesterfield is geen merk, in tegenstelling wat veel mensen denken

Veel mensen denken dat Chesterfield een merk is. Dit is echter niet waar. Chesterfield is de stijl zoals in het vorige stuk is beschreven is. Dit betekent dat deze stijl niet beschermd is, waardoor in theorie ieder bedrijf Chesterfield meubels kan produceren. Wanneer u meerdere Chersterfield meubels van dichtbij bekijkt, aanraakt of uittest zult u grote verschillen merken. Er worden namelijk in het buitenland goedkope reproducties geproduceerd welke een lagere kwaliteit hebben dan u wenst. De ‘echte’ Chesterfield meubels worden met de hand in Engeland gemaakt. U zult een aanzienlijk verschil merken in zowel de afwerking als het gebruik van materialen.