colinskinwear

colinskinwear.nl

Op zoek naar een goede investering? Ga voor zonnepanelen!

zonnepanelen Hillegom

Zoals bekend zijn de rentes over spaarrekeningen in Nederland en veel andere landen de laatste jaren enorm laag. Het heeft zo bezien eigenlijk nog maar weinig nut om je spaargeld op een spaarrekening te laten staan. Er is simpelweg geen rendement, waardoor in feite alleen de bank profiteert van geld dat maar op een spaarrekening blijft staan. Geen wonder dat steeds meer mensen op zoek gaan naar alternatieve manieren om het vermogen vanuit zichzelf te laten groeien. Welnu, een van de beste manieren om dit te bewerkstelligen is door zonnepanelen in Hillegom aan te schaffen en deze op het dak van je huis te laten plaatsen. Met zonnepanelen wek je immers je eigen elektriciteit op, waardoor je een flinke besparing bewerkstelligt op je energierekening.

zonnepanelen Hillegom

Van deze aspecten hangt de duur van de terugverdientijd af

Doorgaans duurt het vijf tot tien jaar voor je de investering in zonnepanelen hebt terugverdiend. Daarna begint de periode dat je daadwerkelijk geld verdient aan je zonnepanelen, die dikwijls tot dertig jaar mee kunnen. Deze terugverdientijd hangt af van onder meer de volgende factoren:

  • De weersomstandigheden. Helder, zonnig en niet te warm is ideaal.
  • De situering van je zonnepanelen. Idealiter zijn ze op het zuiden gericht, anders is zuidoost of zuidwest het best. Liggen ze op het oosten of westen, dan is de opbrengst iets minder.
  • De capaciteit van je zonnepanelen individueel en als ‘groep’.
  • De hellingshoek waarmee je zonnepanelen zijn aangebracht. Een hoek van ongeveer 40 graden geeft de beste resultaten.