colinskinwear

colinskinwear.nl

Met welke bomen zorg ik voor een schitterende tuin in de winter?

palmboom

We willen allemaal de mooiste tuin van de buurt hebben. Hierbij kijken de meeste mensen gelijk naar de lente- en zomerperiode, maar een vaak vergeten periode is toch de herfst- en winterperiode. Hier ontpoppen bepaalde bomen en planten zich tot een echte eyecatcher in de buurt. Met een echte walnotenboom ben je dan ook aan het juiste adres! Want hiermee zit je in elke periode goed, de ene periode staat deze boom namelijk mooi in bloei en de andere periode geeft deze boom zijn vruchten prijs.

We kijken zowel de lucht in als naar de grond

Wanneer je een walnotenboom plant en de plant is eenmaal in volle bloei, dan staan alle ogen gericht naar boven. Dit omdat een walnotenboom een hoogte kan bereiken van maarliefst zeven meter! Een groot pronkstuk om het zo te noemen. Verder kan je ook nog genieten van de vruchten van de walnotenboom. Deze walnoten kan je in de periode tussen september en oktober verwachten. Zo heb je niet alleen in de lente genot van deze boom maar ook in het naseizoen. Als je dan nog een extra touch wil geven aan je tuin, moet je eens een kijkje nemen aan de treurwilg. Deze boom geeft jouw tuin zowel in de zomer als in de winter kleur. Wanneer de boom in bloei staat, kleuren de bladeren van de treurwilg groen. Terwijl deze bladeren een gele kleur aannemen in de wintermaanden. Zo heb je door het hele jaar profijt van deze boom.

Hoe lang gaan deze bomen mee?

Het is ook belangrijk om te weten hoelang deze bomen meegaan in jouw tuin. Voor de walnotenboom hoef je je geen zorgen meer te maken na het planten. Deze bomen kunnen namelijk meer dan 100 jaar oud worden! Een mooie uitdaging wie het oudst wordt dus. Voor de treurwilg wordt een leeftijd van ongeveer 40 à 50 jaar gerekend. Al met al zijn het twee bomen die jouw tuin afmaken waar je ook nog eens jarenlang plezier van hebt.