colinskinwear

colinskinwear.nl

Hoe je stap voor stap levende plantenwaden maakt

1.Kies uw ruimte

Je kunt een levende plantenwanden op elke stevige muur of schutting bouwen – direct tegen de zijkant van je huis, een tuinhek of zelfs een stevige schuur. Voor binnenshuis geeft een op maat gemaakte houten wand je de vrijheid om hem van kamer naar kamer te verplaatsen.
Als je eenmaal een structureel gezonde muur of afrastering hebt gekozen, schroef je eenvoudig rijen van 2 inch x 1 inch behandelde latten 38 cm uit elkaar om de ruimte te vullen, controleer met een waterpas of ze recht zijn.

2. Schroef de plantenbakken vast

Gebruik een elektrische schroevendraaier en werk van beneden naar boven, bevestig de plastic plantenbakken aan de latten. Je kunt dan de plantenbakken in elkaar klikken en vergrendelen en zo je plantenwanden in verspringende rijen opbouwen.

3. Geef water

Begin bovenaan en geef je plantenwaden water met een tuinslang of gieter. Het reservoirsysteem is ontworpen om planten maximaal twee weken water te geven.

4. Maak je muur groener

Vul de plantenwanden met de door u gekozen planten in potten van 12-13 cm. Haal de planten uit hun potten en plant ze rechtstreeks in de plantenbakken, of om het veranderen van het schema heel gemakkelijk te maken, plaatst u de pot rechtstreeks in elke plantenbak en zorgt u ervoor dat de pot de bodem van het reservoir raakt.

Toptips voor levende plantenwanden

  • Als je je groene muur aan de zijkant van een huis bevestigt, raadt Dobbies aan om voor je begint een waterdicht membraan aan de muur te bevestigen om vochtproblemen te voorkomen.
  • De muur van levende planten heeft ongeveer elke 2-3 dagen water nodig, afhankelijk van het klimaat (tenzij je ervoor hebt gekozen om een automatisch irrigatiesysteem toe te voegen), meer in de zomer – controleer door een vinger in de grond te steken om te zien of de compost droog is.
  • Wat betreft de verzorging van de planten: als je voor bloeiende planten hebt gekozen, zoals altijd, moet je bloemen uitdoven om later in het seizoen nieuwe bloemen aan te moedigen. Bladplanten zoals heuchera’s en varens moeten zo nodig worden opgeruimd door afgeknipte bladeren af te knippen. Vooral eenjarigen profiteren in de zomer van een vloeibaar voer om de paar weken, hoewel elk display dat gedurende langere tijd op zijn plaats blijft, moet worden gevoerd om het er op zijn best uit te laten zien.