colinskinwear

colinskinwear.nl

Hoe gebruik u LED stripverlichting om te decoreren?

De LED strip is een praktische en economische optie om een gezellige omgeving te creëren door middel van indirecte verlichting. Dit komt omdat het gemakkelijk te installeren is en geen grote uitgaven op de elektriciteitsrekening veroorzaakt. 

De belangrijkste functie van de strip is om elementen van architectuur en decoratie te verfraaien met een zacht en discreet licht. In de regel is het samengesteld uit een zeer flexibel materiaal, waardoor het kan worden gebruikt in ruimten waar andere soorten verlichting waarschijnlijk niet mogelijk zouden zijn.  

In die zin is het de moeite waard meer details te bekijken over de werking van de LED-stripverlichting, het gebruik ervan in de decoratie en de belangrijkste modellen op de markt. Kijk hier eens naar! 

Hoe LED strip licht werkt 

Zoals de naam al aangeeft, is de LED-stripverlichting een lichtbron die vervaardigd is in het formaat van een flexibele strip. Het product lijkt op de beroemde kerst-“flasher”, met dit verschil dat kleine bollen kunnen worden gegroepeerd op een dun en plat lint. 

De meeste van de bestaande modellen bevatten een kleefstrip, die gemakkelijk op verschillende oppervlakken kan worden geplakt. Hij kan dus op een praktische manier worden geïnstalleerd op kleine meubels, voorwerpen en zelfs gebogen plaatsen. De enige zorg is om een stopcontact in de buurt te laten om de tapes aan te sluiten. 

Een ander cool punt van de strip is dat micro LED lampen geen ultraviolette of infra rode stralen produceren. Dit voorkomt schade aan meubels, planten, schilderijen en andere decoratieve voorwerpen. 

LED Strip Modellen 

Het belangrijkste verschil tussen de op de markt bestaande lint modellen betreft de kleur: wit, geel of gekleurd. Het koud witte type, dat is het type dat wit licht uitstraalt, is een goede optie voor een opvallend lichteffect. 

Het geel, ook wel warm wit genoemd, straalt een licht uit dat lijkt op gloeilampen, wat geweldig is voor een gezellige omgeving. Tenslotte zijn er de gekleurde of RGB-strips, waarmee verschillende kleuren kunnen worden gekozen. 

Naast de kleurvarianten hebben sommige modellen een afstandsbediening om de intensiteit van het licht te regelen of zelfs effecten zoals “knipperen” te creëren.  

Waar de LED-stripverlichting te gebruiken 

Een van de meest gebruikelijke manieren om dit verlichtingselement te gebruiken is in gipsen lijstwerk. In dit geval wordt de tape aangebracht in lijsten van gips of hout, zowel in plafonds als muren. 

Bovendien kan de tape ook worden gebruikt rond spiegels, foto’s, nissen, planken, boekenplanken, traptreden, trapleuningen, hoofdeinden en waar uw verbeelding ook maar heen gaat. 

In feite is er geen kamer in huis waar de tape niet kan worden aangebracht. Hij kan zelfs worden gebruikt in vochtige ruimten zoals de badkamer, keuken en dienstruimte, omdat hij meestal waterdicht is.