colinskinwear

colinskinwear.nl

Hoe blijven je houten tuinmeubels mooi?

hardhouten tuinbank

Veel mensen hebben houten tuinmeubels. Dit is ook niet zo gek want hout is nou eenmaal een goed materiaal om buiten de laten staan. Houten tuinmeubels kunnen van verschillende soorten hout gemaakt worden. Hoe beter de kwaliteit van het hout, hoe minder snel het verrot en uiteraard, hoe hoger de prijs. Houten tuinmeubels moeten natuurlijk goed onderhouden worden. Maar hoe blijven je houten tuinmeubels mooi?

Tuinmeubels onderhouden

Om je hardhouten tuinbank te onderhouden is niet heel veel nodig. Af en toe schoonmaken en inspuiten met een speciaal goedje is al genoeg. De tuinmeubels zullen in de winter groenig kunnen worden. Dan is het gewoon een kwestie van de hogedrukspuit erop zetten en schoonmaken. Daarnaast zou je ook je tuinmeubels kunnen lakken. Dit beschermt tegen vocht en het is een stuk makkelijker schoon te maken. Als je tuinmeubels gelakt zijn hoef je er weliswaar alleen maar een doekje overheen te halen en het is schoon. Wel is het de bedoeling dat als je je tuinmeubels hebt gelakt of als ze al door iemand anders gelakt zijn. Dan moet je dat wel eens in de zoveel tijd bijhouden. Als je je meubels gaat lakken moet je zorgen dat je dit op de juiste manier doet. Je moet niet te veel lak opsmeren maar ook niet te weinig. Je moet dus goed opletten dat je een beetje onderzoek doet naar hoe je de lak aanbrengt en hoeveel.

hardhouten tuinbank

Meubel kwaliteit

De kwaliteit van de hardhouten tuinbank is belangrijk. Stel je hebt een lounge set in de tuin staan van slecht en goedkoop hout. Dan zal die in weer en wind een stuk sneller verrot zijn dan een lounge set van kwalitatief goed hout. Hout wordt nat en als het niet goed droogt wordt het zacht. Dan is het verrot. Er kan dan zelfs schimmel ontstaan. Wat moet je doen als er een verrot meubel in je tuin staat? Het beste is om het meubel gewoon weg te doen. Het is dus erg belangrijk dat je de meubels onderhoudt.