colinskinwear

colinskinwear.nl

Het is essentieel je huis goed te ventileren

Je gezondheid is het belangrijkste. Lichaamsbeweging, gezonde voeding en voldoende en voldoende rust hebben hier allemaal invloed op. Maar een ander ding is ook heel belangrijk: de ventilatie van de woning. Dit wordt vaak vergeten, maar is net zo belangrijk als beweging. U brengt het grootste deel van de dag door in uw huis en een ongezonde woning betekent een ongezonde leefomgeving. Ventilatie is daarom essentieel!

24/7 ventilatie

Ramen een kwartier openzetten, niets doen. Ventilatie heb je dagelijks en de hele dag nodig. Zet dus in elke kamer de ramen open en zorg voor een constante toevoer van frisse lucht. Het is ook aan te raden om dit in de winter te doen, ook als het koud is. Ook is het verstandig om te ventileren zonder dat er iemand in huis is. Frisse lucht alleen is echter niet voldoende. Soms is het niet mogelijk om frisse lucht in een ruimte, zoals een badkamer, te krijgen. Het bestellen een van spirobuis is een goede oplossing. Hierdoor wordt vuile lucht afgevoerd en wordt er weer verse lucht aangevoerd.

Schimmel en vocht

Vocht komt vrij bij allerlei activiteiten en activiteiten, zoals koken, douchen, wassen, schoonmaken of drogen. Je kunt er dus niets aan doen. U kunt echter wel iets doen om de snelle verspreiding van vocht in uw woning te voorkomen door het water zo snel mogelijk af te voeren. Vochtigheid vermindert de luchtkwaliteit en veroorzaakt schimmel, die het liefst nestelt op vochtige en warme plaatsen. Door bijvoorbeeld spirobuis of een andere centrale afzuiging te gebruiken, kunt u dit beperken.

Gebruik van een afzuigkap

Een ding dat vaak wordt vergeten tijdens het koken, is het aanzetten van de afzuigkap. Dit zorgt ervoor dat gassen, geuren en deeltjes zich door het huis kunnen verspreiden. Zet dus altijd de afzuigkap op als je begint met koken en laat hem na het koken nog even aanstaan. Daarnaast is het openen van het raam tijdens het koken ook erg goed. Zo vermijdt u een slechte luchtkwaliteit en dus nadelige gezondheidseffecten!