colinskinwear

colinskinwear.nl

Het gebruik van buitenlandse vlaggen

Op bosvlaggen.nl is er een enorm aanbod in vlaggen, er zijn zowel vlaggen die als promotie voor een bedrijf kunnen bieden als de vlaggen die de verschillende landen vertegenwoordigen. Misschien heb je in eerste instantie niet zo’n idee waarom er zoveel vlaggen van andere landen aangeschaft worden, maar misschien wordt dat al wat makkelijker wanneer je bedenkt dat vrijwel alle Nederlanders een Nederlandse vlag kopen voor de speciale dagen in het jaar waarop we massaal de vlag uit besluiten te hangen, zoals koningsdag, wanneer iemand geslaagd is of op andere nationale feestdagen hangen de vlaggen vaak buiten.

Bij welke gelegenheid?

Toch zie je minder vaak de vlaggen van andere landen buiten hangen, maar dat betekent niet dat deze vlaggen er niet zijn. Deze vlaggen komen dan ook vaak naar buiten wanneer er een voetbalwedstrijd op de planning staat van het betreffende land of wanneer er bijvoorbeeld een andere wedstrijd is, zoals de olympische spelen, kampioenschappen of het eurovisie songfestival. Dit laatste evenement staat eigenlijk ook bekend om het tonen van de vlaggen die de verschillende landen vertegenwoordigen, dit omdat het publiek natuurlijk enthousiast staat te zwaaien met de vlaggetjes, maar ook omdat er veel met de vlag in het decor en in de animaties gewerkt wordt. Het is een mooie manier om de identiteit van het land te kunnen tonen op een respectvolle en subtiele manier. 

Weinig vlaggen

De buitenlandse vlaggen blijven we toch het meeste zien bij de ambassades die we in Nederland hebben. Behalve bij de speciale momenten, is er namelijk weinig te zien van de nationale trots die de mensen uit het buitenland hebben voor hun land van herkomst, al zal deze er zeker zijn. Trots kan natuurlijk op veel manieren worden geuit en Nederlanders gebruiken daar hun vlag voor, maar andere landen hebben zo hun eigen manieren, lijkt het soms wel.