colinskinwear

colinskinwear.nl

Eettafel op maat

moderne tafel

Je eettafel op maat laten maken? Neem een besluit over deze 5 aspecten

Er zijn genoeg goede redenen te bedenken waarom je je eettafel op maat zou laten maken. Het belangrijkste is hierbij natuurlijk dat je zonder twijfel een eettafel krijgt waar je compleet tevreden mee bent en die perfect past in je huis en in je interieur. Wil je je eettafel op maat laten maken, dan zul je wel zelf wat knopen moeten doorhakken. Hieronder lees je over vijf factoren waar je een besluit over zult moeten nemen.

Vorm

De vorm van je eettafel zal normaal gesproken rond, ovaal, vierkant of rechthoekig zijn. Het is essentieel om goed over deze vorm na te denken, want deze heeft een grote invloed op de uitstraling van je tafel. Over het algemeen worden ronde en ovale tafels als sfeervoller gezien, maar ook als minder efficiënt.

Lengte en breedte of diameter

Hoe groot je tafel wordt is een ander cruciale factor waar je over moet nadenken. Je tafel moet immers niet te klein zijn, maar ook niet dusdanig groot dat deze niet of nauwelijks in de daarvoor bestemde ruimte past. Meet dus nauwkeurig op wat de lengte en de breedte (of de diameter bij ronde tafels) moet worden.

Eettafel op maat

Bladdikte

De dikte van het tafelblad heeft invloed op de uitstraling, het gewicht en de stevigheid van je tafel. Je kunt in principe simpelweg een dikte kiezen die past bij je eigen voorkeuren.

Bovenbladhoogte

De hoogte van het tafelblad is van groot belang. Aan te raden is deze zo veel mogelijk af te stemmen op de lengte van de mensen die van te tafel gebruikmaken. Ook de hoogte van de tafelstoelen speelt hierbij een belangrijke rol.

Materiaal en afwerking

Tenslotte dien je natuurlijk een type materiaal te kiezen dat bij jou in de smaak valt. Verschillende soorten hout, kunststof en metaal komen in aanmerking. Ook de afwerking (met kleuren en beschermende middelen) heeft nog een grote impact op het uiterlijk.