colinskinwear

colinskinwear.nl

De kosten van een hottub

Een kunststof Weltub hottub is niet zomaar een product. Je koopt het uiteraard alleen als je het kan betalen want het is niet een overlevings product. Als je eenmaal genoeg geld hebt een besluit er toch een te kopen. Komen er natuurlijk nog steeds kosten bij kijken. De jaarlijkse kosten van een hottub bestaan uit energiekosten en kosten voor het (water)onderhoud. Energiekosten zijn sterk afhankelijk van de isolatie van een hottub, maar meestal ligt dit tussen de €500 en €1500 per jaar. Hierbij geldt hoe beter de hottub geïsoleerd is, hoe minder het energieverbruik zal zijn. Het is dus heel erg afhankelijk van welke soort en maat je kiest.

De ideale plek voor hottub

Bij het bepalen van de plek van de hottub in de tuin is privacy natuurlijk belangrijk. Een beschutte plek zonder inkijk is ideaal. Heb je die niet dan kun je bijvoorbeeld een afdak maken maar dat is natuurlijk wel jammer van de beleving en het mooie uitzicht op de sterrenhemel. Ook een hottub onder een boom plaatsen is niet zo handig in verband met vogelpoep, bladeren en andere rommel die in het bad kunnen vallen. Er zijn ook makkelijk verplaatsbare hottubs die zijn uiteraard niet heel groot en kun je verschuiven afhankelijk van het weer. Een hottub buiten is een sowieso een must! Bekijk https://www.welltub.nl/ voor meer informatie!

Japan en hottubs

Veel mensen denken dat het idee van de hottub uit Scandinavië komt. Maar niets is minder waar. Juist van oorsprong komt de hottub uit Japan. Door de vulkanische ondergrond werd er in Japan al vroeg gebruik gemaakt van natuurlijke warmwaterbronnen ook wel Onsen genaamd.

In de loop der tijd zijn de warmwaterbronnen doorontwikkeld tot ronde, ovale of vierkante houten hottubs. Het water wordt opgewarmd door middel van een houtkachel dat zich in de hot tub bevindt, dit wordt ook wel hot tub met een interne houtkachel genoemd. Door de jaren heen is de hottub flink ontwikkeld en zijn daardoor veel comfortabeler geworden.