colinskinwear

colinskinwear.nl

Brocante spiegels

Weet je wat een brocante spiegel is? Niet iedereen weet wat het is, maar er is een grote kans dat ze het in ieder geval een keer in hun leven hebben gezien. Misschien heb je het thuis maar je weet alleen niet dat zo heet. Sommige mensen denken dat het dezelfde is als barok spiegels. Barok spiegels hebben weeldige krullen, dit kan je aan de lijst zien en meestal heeft de spiegel een licht kleur of veel goud. De reden waarom mensen in de war komen, is omdat ze hebben allebei een antiek gevoel en behoren tot een romantische interieur.

Wat is een brocante spiegel precies?

Het zijn oude spiegels die een verleden hebben gehad en ons hun verhaal zouden vertellen als die konden praten. Meestal worden ze op de rommelmarkt verkocht als mensen ze niet langer willen hebben. Doordat ze een look van oudheid hebben, vinden sommige men dit stijl echt mooi. Hierdoor worden brocante spiegels nu ook gemaakt zonder dat men eeuwen lang moet wachten tot ze eentje weer op de rommelmarkt kunnen kopen. Tegenwoordig worden ze gemaakt door de lijst “oud te maken”. Deze spiegels krijgen dan een oude uitstraling net zoals die van vroeger. De lijsten kunnen met krijt behandeld worden of worden gemaakt van steigerhout die oud zijn gemaakt. Mensen die echt van een romantische inrichting of vintage look houden, kopen vaak brocante spiegels.

Waar in het huis kan je deze spiegel plaatsen?

Mensen die een brocante spiegel in het huis hebben zijn mensen met een romantische of landelijke inrichting en een nostalgische sfeer in huis willen creëren. Er zijn veel plekken in het huis die je een brocante spiegel kunt plaatsen. Het kan zowel in de badkamer, woonkamer, slaapkamer en eetkamer geplaatst worden. Ook kan je het buiten op de veranda plaatsen als je dat wilt zoals ze vroeger deden. Het is wel van belang dat de brocante spiegel past bij de meubelen die je al hebt gekocht.