colinskinwear

colinskinwear.nl

Breng de geschiedenis terug met een houten vlaggenmast

Vlaggen zijn een symbool van een land of gebied. Maar aan alles komt een eind, en dat geldt ook voor landen. En de vlag van een teloorgegaan land? Die raakt vaak in de vergetelheid. Maar dit betekent niet dat de vlag nooit meer aan de vlaggenmasten hoeft te wapperen. Je kan dus op speciale dagen nog een oude vlag hijsen. En wat maakt het plaatje nou beter af dan een houten vlaggenmast? Een houten mast is namelijk de mast waar de vlag origineel in gehesen zou zijn geweest, want polyester en aluminium zijn namelijk een vrij recente uitvinding.

  1. Zijn houten vlaggenmasten niet heel slecht?

Je denkt nu waarschijnlijk dat er een reden is dat de houten vlaggenstokken verdwenen zijn. En hier was ook een reden voor, polyester en aluminium waren immers veel beter. Maar dit is tegenwoordig anders. Houten vlaggenstokken zijn namelijk ook nog met de tijd meegegaan. De lijm en lak die we tegenwoordig gebruiken zijn namelijk veel beter dan waar we vroeger ook maar over konden dromen, dus de houten vlaggenmasten van nu kunnen ook tegen het weer, net als hun modernere tegenpolen.

  1. Andere voordelen van een houten vlaggenstok

Houten vlaggenstokken hebben meer voordelen dan alleen hun uitstraling. Het de meeste van deze voordelen komen uit hun materiaal: hout. Hout is namelijk een stukje milieuvriendelijker dan polyester en aluminium. Waar polyester afhankelijk is van de olieproductie is en aluminium veel energie vereist groeit hout letterlijk aan de bomen. Hout, en daarmee dus ook jouw vlaggenstok, functioneert bovendien als een vorm van CO2 opslag. Jazeker, zelfs je vlaggenstok kan helpen klimaatverandering tegen te gaan. Ook heeft een houten vlaggenstok voordelen voor de eigenaren van monumentale panden. Deze panden moeten namelijk zoveel mogelijk in originele staat behouden blijven, en polyester en aluminium kwamen in originele staat niet voor.